Onze visie op duurzaamheid

Rambo gelooft dat verf kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Materialen en ondergronden gaan namelijk langer mee als ze door de verf van Rambo worden beschermd. Daarnaast zorgt de goede dekking van onze producten ervoor dat je minder verf nodig hebt. Met de innovatieve kracht en expertise van Rambo wordt er alles aan gedaan om de belasting van Rambo-producten tot het minimale te beperken. De hoge kwaliteit van Rambo blijft hierbij voorop staan.
PPG Industries, het moederbedrijf van Rambo, doet continu onderzoek naar nieuwe, betere en minder milieubelastende producttechnologieƫn. Innovaties die aansluiten bij de wens van de consument en vooruitlopen op de regelgeving van de EU.

Beter voor het milieu, beter voor jou

Gebruik bij het schilderen binnenshuis, zoals de baby- of kinderkamer, altijd watergedragen verf. Dus zonder schadelijke oplosmiddelen. Onze watergedragen lakken drogen ook sneller, ruiken niet, verkleuren nauwelijks Ć©n zijn beter voor het milieu. Met uiteraard dezelfde vertrouwde Rambo kwaliteit die zorgt voor een perfect eindresultaat.
 
Tip: gebruik onze verfcalculator om precies uit te rekenen hoeveel verf je nodig hebt voor je verfklus. Zo voorkom je verspilling. En dat is beter voor het milieu.
 

Wat te doen met restjes verf en gebruikte kwasten en rollers

Verf en lak zijn milieubelastende producten. Ben je klaar met je verfklus? Laat de rollers/kwasten bij voorkeur goed indrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken. Schoonmaken met terpentine is schadelijk voor het milieu. Ook acrylverf is schadelijk, al is het wateroplosbaar. Wil je het verfgereedschap toch liever schoonmaken? Dan kun je de acrylkwast/roller schoonmaken in een emmer met warm water en de alkydkwast/roller in een glazen potje met wat terpentine, die je beiden vervolgens laat indrogen. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie